Uke 15 / 2018

4/5. klasse arbeider med en forestilling om norrøn mytologi. Elevene øver inn skuespill i salen i hovedfag og maler rekvisitter i fagtimene. Neste uke blir det forestilling.

Klabbeføre og tøffe barn

Værskifte rakk akkurat å slå inn og det ble et litt underlig skiføre på skidagen i år. For mange ble det ny personlig rekord i klabber og en litt strevsom opplevelse, men det var en meget utholdende og flott gjeng som var på tur. Det ble bygget snømenn og huler. Det ble grillet og akt. Og blant de som gikk den lange turen ble fjellvettreglene flittig debattert. Vi håper og tror at skidagen ble både lærerik og minneverdig. Til neste år kan det godt komme litt sol.

Digital kompetanse

Også på Steinerskolen prøver vi ut ulike nye digitale muligheter. Den siste uka har 10. klasse gjort seg noen erfaringer med samskriving, der flere elever kan skrive på samme tekst, samtidig. 8. klasse har arbeidet med Excel Online i OneNote Classroom, mens 9. klasse har tolket et dikt i norskfaget ved bruk av animasjon.

Planet plast

7. klasse arbeider med miljø og har tatt utgangspunkt i NRK sin TV-serie "Planet plast" hvor Line Elvåshagen er programleder. På skolens Instagramkonto har vi lagt ut bilde fra hovedfagsundervisningen, og tagget bildet med både NRK og programlederen. Bare 10 minutt etter at bildet ble publisert fikk vi kommentar fra Line selv. Se nedenfor. Det blir spennende å se fremover hvilket svar vi klarer å gi til programlederen. Spør gjerne barna der hjemme om hva de vet om emnet. Kanskje kan vi få flere synspunkter å gi som tilbakemelding til programlederen.

Bildegalleri

Her er litt flere bilder fra skidagen. På onsdag hadde vi besøk av Lisa Skoglund, som hadde samtale med alle jentene på ungdomsskolen om psykisk helse. Det ble en kjempefin samtale, der elevene kom med fine refleksjoner rundt tema og fikk satt ord på egne tanker. 2.klasse øver på tallrekken opp til 100, og hvor mange tiere det er mellom 1 - 100. 7. klasse arbeider videre med tema miljø. Utelek i snøen. På Fritids bygges det med kaplaklosser. Mat og helse i 8.klasse, meksikansk taco. Bilder fra maleundervisningen.