Uke 35 / 2018

Denne uka har klassene for alvor startet opp med de fleste av sine fag. Her kan dere se litt fra botanikkundervisningen på mellomtrinnet.

Skal man observere, undersøke eller sanke inn vekster fra naturen kan man ikke vente til vinteren. Flere klasser jobber nå med å bli kjent med ulike planter og trær. I 7. klasse har de også sett på hvordan trær har blitt anvendt opp gjennom kulturhistorien. I sløydtimen har 7.klasse startet opp med uthuling av tre. I år er det fersk bjørk vi benytter oss av. Elevene syntes det var gøy at de hadde hatt teori om bjørk og så fikk de jobbe praktisk med samme treslag.

Dersom noen av dere foreldre/foresatte er usikre på timeplaner, periodeplaner eller har andre spørsmål om en klasse, ikke nøl med å sende en epost eller ringe deres kontaktlærer. Ellers finner dere informasjon om skoleskyss om mye annet under fanen "Foreldrehåndbok" på hjemmesiden.

Helsesøster for skolen er, også i år, Grete Bech. Epost til henne er: grete.bech@tromso.kommune.no Telefon 90219157. Grete har arbeidstid alle dager 08.00 – 15.00. Helsesøster kan treffes på skolen på torsdager mellom 08.30 – 11.30. Hun vil da ha kontor i “Skolestua B.” Alle foreldre/elever som ønsker en samtale eller veiledning oppfordres til å ta kontakt.

Tid for lusesjekk

For å sikre en lusefri høst, oppfordrer Folkehelseinstituttet alle skoler og barnehager til å arrangere kampanje mot hodelus i uke 35. Hodelus er et tilbakevendende problem i skoler og barnehager landet over. Anslagsvis har en til to prosent av barn i Norge til en hver tid lus.

Dersom alle sjekkar og behandler seg for lus på samme tidspunkt, gir det god effekt. Derfor oppfordrer Folkehelseinstituttet skoler og barnehager til å få foreldre og foresatte til å foreta lusesjekken helga 1. og 2. september, og med fortløpende behandling dersom de oppdager lus. Hele familien bør undersøkes.

Folkehelseinstituetter sier videre at foreldre eller foresette som oppdager hodelus, bør varsle skole eller barnehage samt foreldre til nære skole- eller fritidsvenner av barnet, slik at dei også kan bli sjekka og eventuelt behandla.

Les mer om emnet på Folkehelseinstituttet eller som her i Avisa Nordland

Ungdomsskolen har vært på langtur

Fra onsdag til fredag har hele ungdomsskolen vært på tur. De har bodd på Tromvik skole. Her har de gått i fjellet, plukket bær, fisket i både vann og sjø, spilt biljard og vært sosiale. Mange koste seg også stort i det flotte bassenget. Lærerne melder om god stemning med muligheter til aktiviteter på tvers av klassene.

Datarommet er flyttet opp til "Blåbygget" slik at ungdommene er samlet i ungdomsskolehuset i år. Dette tror vi kommer til å være positivt for det sosiale miljøet på trinnet.

ildegalleri

Her er noen flere bilder fra klasserom og ungdomsskoletur.