Uke 37 / 2018

Steinerskolen i Tromsø skal nå i gang med vedlikeholdsarbeid/utskiftning av panel og annet treverk på skolens hovedhus. Første trinn er sørveggen. Dette arbeidet starter allerede opp i uke 38, og er planlagt ferdigstilt i uke 42. De andre veggene planlegges utskiftet/malt i løpet av 2019.

Skolebygningen vår vil dermed sakte, men sikkert, få ny kledning og farge. Vi tilstreber å føre bygget tilbake til sitt opprinnelige utseende, og da blir det en lys gul/beige farge på panel og hvit omramming rundt vinduer og dører.

Dette blir bra 😊 Med vennlig hilsen daglig leder.

Oppstart på Holt læringstun

1 og 2. klassen fikk luke ugress og høste både nepe, brokkoli, grønnkål, bladbete, rødbete, en haug med sukkererter og nydelige blomster - i strålende vær og med godt humør! Det var også tid for lek på naturlekeplassen rett ved Holt. En deilig dag i det fri!

Nyheter fra Steinerskolenes foreldreforbund

Waldorf 100:
I 2019 feirer steinerskoler over hele verden 100 år med steinerpedagogisk tilbud til barn. Den første steinerskolen i Norge ble åpnet i Bergen i 1926, og vi har i dag 30 skoler og ca 5000 elever som får steinerpedagogisk opplæring. I forbindelse med 100 års jubileum er det laget en film som sier noe om viktigheten av steinerpedagogikken. Se filmen her: https://www.waldorf-100.org/en/waldorf-100-film/ , og del gjerne på sosiale medier. Det vil bli mange markeringer både internasjonalt, nasjonalt og lokalt i 2019. Vi har mye å feire, og enda viktigere, mye å fortelle verden om positive effekter av steinerpedagogikk. Har dere planer om feiring ved din skole?

Steineruka 2018:
Steineruka 22. – 30 september er en festivaluke for kunst, pedagogikk, vitenskap og landbruk. Steineruka ønsker å bidra til samtaler og debatt i det offentlige rom, og det blir spennende foredrag. Virksomheter som har latt seg inspirere av Rudolf Steiner, har de siste hundre årene hatt et lite, men solid feste i det norske samfunnet. Det dreier seg om et bredt spekter av virksomheter, som alle har det til felles at de setter mennesket i sentrum, de er samfunnsnyttige, bærekraftige og søker gjennom sine progressive løsninger å virke aktivt inn i samfunnet. Mer informasjon om Steineruka finner du her: https://www.dialogos.no/steineruka2018/

Grønn skole:
Steinerskolene er basert på en bærekraftig tenkemåte som har gitt seg utslag i en bærekraftig skoledrift og et fokus på andre verdier enn materialisme og økonomisk vekst. Det kan vi være stolte av, og det må vi fortsette å holde fokus på i en verden der nettopp det bærekraftige er så viktig. Les om Grønn skole på www.foreldrene.no for å få inspirasjon.

Har du spørsmål knyttet til foreldrerollen i steinerskolen, er det bare å ta kontakt.

Hilde Lengali
Daglig leder i Steinerskolenes foreldreforbund
hilde@foreldrene.no
www.foreldrene.no

Tavle... i 4. klasse. Se video

Bildegalleri

2.klasse maling. Hvor mange ungdommer får du på klatrestativet? I morgentimene denne uka, tåka lå tett i sundet. Noen av småtrinnsklassene har delta på DKS med tema steinalder på Tromsø Museum - skyte med pil og bue, lage helleristning med kull og arkeologisk arbeid. Sløyd 6.klasse og 7.klasse hvor mye forskjell ser man etter en økt med sløyd? Fremgang? Korssting i håndarbeiden til 5.klasse. Naturdag for småtrinnet, sjøpølsefangst. 5.klasse teller og sorterer oppsamlede jekker til Aksjon Aluminium. Maleri fra mellomtrinnet. 2.klasse tavletegning, timeplan, silkebokarbeid og arbeidsstund.