Uke 38 / 2018

Steinerskoler over hele verden feirer Mikaeli, eller Mikkelsmess, den 29. september hvert år. Mikaeli på Steinerskolene er en sammensatt feiring.

På den ene siden er det en høsttakkefest. Skolen vår markerer det med høstsuppe i skoletiden, mens foreldreforeningen markerer det med høstfest i helga. På den andre siden har skolene en tradisjon med å sette fokus på mot, fellesskap og mestring. Vår skole tar utgangspunkt i historien om Ridder Georg og dragen, snakker om det i klassene og lager et spill av det ut i skogen. I tillegg lager skolen ulike øvelser der elevene får teste grenser, øvet utholdenhet og utfordret sitt mot. "Dragekraften" symboliserer utfordringene vi møter i livet. Kan man våge å mislykkes? Greie å trekke seg lenger og tøye sine grenser? Tørre å gjøre noe for fellesskapet?

"Det er mange ikring deg som frys, ver du eit bål, strål varme ifrå deg!" - Halldis Moren Vesaas

Programmet for kommende uke ser slik ut:

Mandag og tirsdag
er vanlige dager for mellomtrinn og ungdomstrinn. Foreldre på småtrinnet får tilsendt egen info om tur på mandag.

Onsdag 26.
Turdag. Kontaktlærerne informerer

Torsdag 27.
Dragespill i BakOlsen 2. - 10. klasse. Avmarsj fra skolen klokka 09.00. Elevene spiser matpakke før dragespillet starter. 2. - 5.klasse er riddere. 6. - 7. klasse er musikanter. 9. - 10. klasse er prinsesser og drage. Suppe på skolen etter avsluttet spill (ca. 12.30.) 1. – 5. klasse må stille med 3 sverdbrød per klasse. Klassekontaktene får som oppgave å organisere brødbakingen. Form deigen som et sverd diagonalt på stekeplata. Etterhev godt og pynt gjerne. Elevene tar med følgende ingredienser til klasselærer onsdag eller torsdag:

1. klasse: Kun sverdbrød
2. klasse: 1 purreløk i biter og 1 appelsin
3. klasse: stangselleri / sellerirot i biter
4. klasse: 1 brokkoli i biter
5. klasse: 1 blomkål i biter
6. klasse: 1 kålrot i biter
7. klasse: 2 gulrot i biter og 3 store poteter i store biter
8. klasse: 2 epler og 2 bananer
9. klasse: 1/2 melon (fritt valgt sort)
10. klasse: 1/2 kg druer. Baker boller.

Send gjerne med friske urter til suppen.

Fredag 28.
Salfest og motsøvelser. Salfest for alle skolens klasser starter 09.00. De ulike trinnene går så videre til ulike prøvelser og motsøvelser både på og utenfor skolens område.

"Mikael, Mikael. Gjør meg sterk, gjør meg sæl. Gi meg mot i mitt bryst, til å våge mot dragen en dyst."

Høstmarked på skolen lørdag 29. september

Tradisjon tro arrangerer foreldreforeningen høstmarked første helga etter elevenes Mikaeliuke. Det vil si at lørdag 29. september klokken 12 - 15 blir det høstmarked på Steinerskolen. Egen epost er sendt ut med info om hva dette innebærer for de enkelte klassene. Info ligger også på hjemmesiden. Klikk her for å lese.

Vel møtt om en uke!!!
Med vennlig hilsen Høstmarkedsansvarlige i 7. og 9. klasse!
😉

Bildegalleri

Mange glade barn feire BlimE-dagen med dans. Flere klasser deltok på forskningsdager på universitetet. Småtrinnet fant en skadet oter i fjæra og varslet. De var også tilstede da viltnemnda kom for å undersøke den. 5. klasse har deltatt på Skolejoggen. Tomater på klasserom. Panel på sørveggen tas nå ned.