Mer info om Lofottur

4. klasse drar på klassetur i løpet av vårhalvåret. Ofte har turen gått til Lofoten. Ett av hovedmålene med «Lofotturen» er å besøke og om mulig kjenne igjen bilder fra det de har blitt fortalt gjennom møtet med fiskeren fra hovedfagsperioden som omhandler uryrkene.

I 4. klasse møter de de tradisjonelle yrkene som fiskeren, gjeteren, bonden og gruvearbeideren. Og på vår skole har vi tradisjonelt sett hatt et større fokus på fiskeren som står sterkt ut i fra Tromsøs historie også.

På Lofotturen prøver man å besøke fiskevær, bo på rorbuer, dra ut på fisketurer, besøke vikingmuseet på Borg og bygge relasjoner i klassemiljøet.

For mange av barna er dette den første gang de er borte hjemmefra uten foreldre, noe som kan gi forskjellige utfordringer, men også en stor mestringsfølelse i etterkant.