Foreldrehåndboka / Ukemeldinger

Uke 13 / 2019

Alle klassene på skolen har en fadderklasse. De store er forbilder for de mindre og fadderklassen følger litt ekstra god med på hverandre ute i friminuttene.

Img 5701 e1553865543473 1200x700

2. og 5. klassen hadde utklednings-fadder-fest forrige uke. De danset, lekte, hadde rød løper og felles matstund.

Skidag tirsdag 2. april

Tirsdag kommende uke blir det skidag for hele skolen. Detaljert informasjon om de ulike klassene vil bli sendt ut av kontaktlærere. I korthet kan vi informere om at 1. – 7. klasse vil starte litt ulike steder, men samles på Charlottenlund etter hvert. Ungdomsskolen deler seg i to: de fleste skal til alpinbakken i Kroken, men noen elever har valgt å heller gå på langrennski.

Fravær ved skolestreik

Steinerskolen i Tromsø er glade for at elevene engasjerer seg i klimadebatten og vil gi et positivt svar til de foreldre som ønsker å søke om gyldig fravær for elevers deltakelse i «Skolestreiker for klima.» For å få registrere fraværet som gyldig fravær må altså foreldrene sende en skriftlig melding/søknad til klasselærer og be om at deres sønn/datter skal få registrert dette fraværet som gyldig fravær.

Skolen forventer at elever som er borte fra undervisning, uansett grunn, gjør en ekstra innsats for å hente inn det tapte fagstoffet. Elevene bes ta kontakt med sin/sine lærer og avtale hva de kan gjøre av hjemmearbeid eller etterarbeid for å henge med i undervisningen.

Ellers er det viktig å gjøre oppmerksom på at de skolestreiken som skolen kjenner til har vært gjennomført mellom klokken 11 og 12 på fredager. Det vil si at det kun er mulig å søke om gyldig fravær for 1. og 2. fagtime, og at elevene selvsagt må komme tilbake til skolen til de siste fagtimene.

Kurs i annekset – mindfulness

Velkommen til et klargjørende meditasjonskurs i Steinerskolens anneks 25. april! På 2.5 time vil du lære verktøy for bedre konsentrasjon, mer fred i sinnet, mer klarhet, og mer vennlighet ovenfor deg selv og andre. Dette er en mulighet til å lære å meditere eller gå dypere i den meditasjonen du allerede gjør. Kurset gir også en solid forståelse av mindfulness og oppmerksomt nærvær.

Undervisningen er helt usekterisk og uten religiøse føringer. Mer informasjon og påmelding finne her.

Tord Helsingeng

Musikalsk hinderløype

I morgen, lørsdag 30. mars, arrangerer studentene på faglærerutdanninga «Musikalsk hinderløype» på Kulturskolen. Kjenner du et barn mellom 5 og 7? Meld på!