Foreldrehåndboka / Ukemeldinger

Uke 2 og 3 / 2020

Godt nyttår og velkommen tilbake fra juleferie. Da har skoleåret kommet ordentlig igang igjen og det er full aktivitet i alle klasser.

Flott 7

Neste års 1. klasse

Velkommen til et nytt informasjonsmøte om neste års 1. klasse. Møtet holdes i matsalen på hovedhuset onsdag 5. februar kl. 18.00 - 20.00

Møtet er åpent for alle og kan følges på Facebook. Del gjerne arrangementet med venner og kjente.

Vi vil fortelle om Steinerskolens pedagogikk og veien gjennom skolens 10 trinn, med hovedvekt på de første 4 årene.

Vi vil gi en omvisning på skolen og det vil bli satt av godt med tid til spørsmål og samtaler.

Fysikk på ungdomsskolen

Alle klasser på ungdomsskolen er nå ferdig med årets perioder i fysikk. Alle perioder inneholdt mange forskjellige forsøk og eksperimenter der elevene fikk oppleve fysiske fenomener og kunne sammenligne sine resultater og opplevelser med tilhørende teori.

Realfagslærer Ekaterina Storhaug forteller at 8. klassingene ble kjent med mekaniske prinsipper, samt utforsket statisk elektrisitet og magnetisme. Elevene bygget "Da Vinci bro" og prøvde å finne sitt eget massesenter.

9. klassingene fordypet seg i mekanikk gjennom arbeid med trinser og talje. Elevene studerte aero- og hydromekanikk ved hjelp av ballonger i luftstrømmen fra en avfukter. Arkimedes lov om oppdrift i vann gjennom å bygge egne "båter."

I 10. klasse var det trykk som var hovedemne og som ble forklart med en serie av forsøk. På slutten av perioden kunne elevene lett forklare virkningen av varmepumpe og dampmaskin.

"Elevene stortrivdes i timene, deltok aktivt og viste stor interesse og engasjement." forteller Ekaterina, som har både fysikk, kjemi og matematikk på ungdomstrinnet.

I løpet av både årene på mellomtrinnet og på ungdomsskolen møter elevene naturfagene gjennom perioder med blant annet zoologi, botanikk, kjemi, biologi, astronomi, og økologi.

Juletrefesten

10. klasse og foreldreforeningen ved Steinerskolen i Tromsø ønsker å takke alle som kom og bidro til en heidundrende juletrefest. Ny deltaker-rekort med 41 deltakere koste seg med julegrøt, juletregang, julekaker og diverse leker arrangert av 10. klasseelevene.

Stakkars julenissen hadde gått seg vill, og trodde han hadde kommet til Tyskland (var visst noe kompassfeil og noe greier, i forbindelse med flyttinga til Sørpolen), men kom til slutt.