Foreldrehåndboka / Ukemeldinger

Uke 2 og 3 / 2019

Mandag førstkommende feirer skolen at sola kommer tilbake. Mens den offisielle soldagen i Tromsø er 15. januar, er det først mandag den 21. januar at sola kan sees fra byen. På skolen vår markeres dagen med sanger, fortelling, lek i snøen, varm saft og solboller.

Hele skolen vil være ute rundt klokken 12, så elever i alle klasser må ha med klær nok til å være ute i vinterkulden en times tid. Elevene vil få varm drikke. Ta med egen kopp. Over ser dere bilde fra en tidligere soldag.

Periodeslutt og mini-filmfestival

Det var litt feststemning på skolen i dag også. Som avslutning på sitt arbeid om Amerika, var Mexico siste land ut. Klassen laget Taco med Pico de gallo, hadde quiz fra periodens fagstoff og den som svarte riktig fikk slå pinataen. "Denne periodeprøven likte jeg," kom det fra en av jentene. Småtrinnet hadde sin egen lille mini-filmfestival på fysikkrommet i dag. Popkorn og god stemning.

Hodelus

Vi har hatt noen tilfeller av hodelus i det siste. Hodelus kan etablere seg hos barn og leve der lenge uten at det klør eller blir ubehagelig. I den perioden man eventuelt har hodelus uten å vite om det kan mange andre barn bli smittet. Det er derfor viktig å jevnlig sjekke spesielt små barn for hodelus. Vær snill å sjekke barna i helga. Her er en god artikkel om emnet: https://www.fhi.no/ml/skadedyr/lus/behandling-og-bekjempelse-av-hodelu/

Advarer om Tellonym

Vi registrerer at en annen grunnskole i Tromsø har sendt ut info om meldingtjenesten "Tellonym," da man frykter at tjenesten kan misbrukes til å mobbe eller trakassere. Vi kjenner ikke til noen tilfeller av at denne tjenesten har blitt brukt til negativ kontakt elevene mellom på vår skole, men velger å dele denne linken fra barnevakten.no med dere slik at vi sammen kan være føre var. Se link for mer informasjon: barnevakten.no/anmeldelse/tellonym

Billedgalleri

Vi har sett gjenskinnet av sola bak fjellene og gleder oss til solfest. Det har vært mye lek i snøen hele uka. 7. klasse jobber med litterære sjangere i norskfaget og har blant annet laget tegneserie. 6. klasse lager egne pennaler i håndarbeidstimene. Se et par bilder fra formtegning. Noen av lærerne startet opp med snø-skulpturer og lot snø stå i rammer av tre over natten for å få snøen fast. Elevene fant et område med veldig dyp snø å hoppe i. Ellers kan dere se bilder fra faget IKT, lek på 1. klasserommet og bilder fra juletrefesten i starten av januar. Foreldrene i 9. klasse forteller at det kom 10 voksne og 10 barn. De spiste grøt, lekte, sang, hadde quiz, fikk besøk av nissen og mye mer.