Årets 17. mai

Da det ikke kunne bli en tradisjonell 17. mai-feiring i år, markerer klassene dagen hver for seg på litt forskjellig vis og så får vi bare ønske dere alle en fin feiring på private arenaer i år.

Vil minne om at det er mulig å se både flaggheising, kransenedleggelser, korps, konserter, taler, intervju med russ, bunad-show og annen underholdning på Tromsø kommune sin direktesendte 17. mai feiring over nett.

Info om program og streaming finner dere her. Sendestart er klokken 08:00, men hovedprogrammet går mellom 11 - 13.

Klokken 13.00 avfyres salutt fra Nordsjetéen. Deretter avspilles og synges «Ja, vi elsker» over hele landet. Vi ønsker dere en god helg og en fin nasjonaldag!

Alle elever tilbake på skolen

Det er veldig hyggelig å ha alle elevene tilbake på skolen igjen. 7. klasse har fått klasserom i salen, 9. klasse har fått klasserom på datarommet, lærerne er fordelt på klassene og nye timeplaner er lagt. Klassene har fått egne uteområder og friminutt er fordelt på en ny måte.

Det er ikke akkurat slik det var før skolen måtte stenge ned, men mye begynner å komme tilbake til normalen. Ungene gleder seg over å være sammen igjen og dersom vi snart kan få noe som ligner litt på vår, så blir dette en kjempeflott avslutning på skoleåret.

Bærekraft

Denne våren fortsetter steinerskolene i Norge å feire 100 årsjubileum. Feiringene har vært mange og varierte over hele verden under det samlende slagordet WALDORF 100 – Learn to change the world. Det å bidra til endring i verden er et sentralt mål i feiringen!

Skolene, elevene og foreldrene inviteres i år til å være med på å gjøre en forskjell ved å plante bievennlige blomsterfrø på skolen og i nærmiljøet, i små ledige arealer, rundkjøringer og blomsterbed. Foreldre, lærere og elever kan jobbe aktivt for å hjelpe og beskytte våre lokale bier! Humler og andre villbier er de mest effektive pollinerende insektene vi har.

Frøposene inneholder en fargerik blanding av Demeter sertifiserte blomster-og-urtefrø som tjener som næringsgrunnlag for bier, humlebier og sommerfugler. Skolen har bestilt 300 frøposer som vil bli fordelt på klassene. Les om hele prosjektet her.

Ny kledning på hovedhuset

I løpet av ukene med hjemmeskole startet arbeidet med bytte av panel på de siste tre veggene på hovedhuset opp. I løpet av sommeren vil bygget få ny panel, farge og inngangsparti.

Vi ønsker å tilbakeføre mest mulig tilbake til original stil. Huset vil få et flott løft og være rustet for mange vintre fremover.

Søker familie søker bolig

Mor og en ungdom som skal skal starte på Steinerskolen neste skoleår ønsker å leie bolig fra 01.08.20. Må være tillat med dyr, da vi har 2 hunder og en kanin som bor inne,. Pris kr 7000-8000,- pr.måned. E-post: gitte:hultmann@gmail.com eller SMS: 91344527. Med vennlig hilsen Gitte.B. Hultmann

Søker bolig / vertsfamilie

Jeg heter Samira, jeg er 20 år og jeg er fra tyskland hvor jeg var også i waldorf barnehage og senere i waldorfskolen. Jeg skrive på dere fordi jeg har fått studieplass på Tromsø musikkonservatoriet (UiT), hvor jeg vil studere floyte(orkester). Da jeg har ingen andre venner og menneskene i Norge og jeg lærer norsk siden fire måneder jeg trenger og ønsker meg en mulighet for bo med en hyggelige familien først. Norge og studere in utlandet er ny for meg.

Jeg er veldig glad for at!:)) Når du og en familien vil vite mer over meg jeg skal selvfølgelig skrive mer! Mange takk og mange hilsen a Tyskland! Samira Weber