Foreldrehåndboka / Ukemeldinger

Uke 3 / 2022

"Får vi se ho i dag?!"

Svaret finner du litt lengre ned på siden.

Økt smitte

Vi opplever nå økende smitte på Steinerskolen i Tromsø. De klassene som har elever med påvist smitte, har fått melding om dette. Dersom du ikke har fått melding, har vi ennå ikke hatt påvist smitte i klassen til ditt barn. Herved vil vi gjerne gi noe oppdatert informasjon som vi har mottatt fra Tromsø kommune:

Hovedgrep

Hovedgrepene i dagens håndtering er at de syke skal være isolert i 6 dager i eget hjem. Det vil også være 10 dagers karantene for husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære- Husstandsmedlemmer bør ta en test så raskt som mulig. De kan også teste seg ut av karantene dersom de har en negativ test tatt minimum 7 dager etter kontakt med den som var smittet. Kan være selvtest, hurtigtest tatt av helsepersonell eller PCR test.

Det er unntak for karantene for de som har fått en oppfriskningsdose av vaksinen (3.dose) for minimum 1 uke siden og for de som har gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 3 mnd. De som har fått oppfriskningsdose kan teste seg ut av karantene.

Andre nærkontakter har ikke karantene, det vil si at elever kan være på skolen og ansatte kan være på jobb. Det anbefales at de som er nærkontakt til en som er smittet tester seg dag 3 og 5 etter siste nærkontakt. Det anbefales også å følge med på om de får symptomer i 10 døgn etter at de har vært utsatt for smitte og ha lav terskel for å teste seg ved symptomer. Et barn kan ha en venn som må regnes som "husstandsmedlem" eller tilsvarende nære og skal da vare i karantene som beskrevet over.

Smittesporing

Foresatte skal kontakte skolen og informere om smitte hos elevene. Deretter informerer skolen videre til nærkontakter via Transponder. Ved økende smitte vil skolen vurdere jevnlig testing sammen med kommuneoverlegen. De som skal teste seg kan bruke selvkjøpte hjemmetester, få tester fra skolen dersom vi har nok å dele ut, eller hente tester på utleveringssted i Strandgata 41.

For mer informasjon se: https://tromso.kommune.no/korona