Helsesykepleier

Vil vil gjerne minne om at Julie Grønli er helsesykepleier ved vår skole. Elever og foresatte kan ta kontakt med henne per telefon eller e-post:

E-post: julie.gronli@tromso.kommune.no / Mobil: 40436453

Helsesykepleier er tilstede på skolen hver torsdag 08:30 - 12.30. Helsesykepleier er ellers å treffe på Sentrum helsestasjon, tlf. 91179230.

Skolehelsetjenesten er et tilbud til elever på grunnskolen og i den videregående skole. Helsesykepleier er sykepleier med videreutdanning innenfor forebyggende og helsefremmende arbeid. Helsesykepleier veileder, gir råd, vaksinerer, foretar helseundersøkelser, har individuelle samtaler, samtaler i grupper og klasseromsundervisning. Elevene kan snakke med helsesykepleier om det de ønsker, og helsesykepleier har taushetsplikt.

Leseglede

Å danne et solid lese- og skrivegrunnlag kan være inngangsporten til resten av fagene i skolen for mange. Den 8. september 2022 klokken 1900 arrangeres FNs internasjonale dag for lese - og skriveferdighet. Det er første gang Norge markerer dette. Steinerskolen i Tromsø tar utfordringen og blir med!

10.klassingene skal holde lesestund for de små, og de små skal få ønske seg litteratur i forkant. Mange hjerter gleder seg allerede, og rundt i klassene forøvrig blir det nok både små og større leseunivers som vil oppstå.

Ta gjerne lesebobla videre hjem, du som er forelder. Den magiske timen er altså klokka 19.00.

Vi stopper ikke der. Steinerskolens 8.klasse har blitt trukket ut som 1 av 3 klasser fra fylket til å være kritikerklasse for årets U-prisen. På landsbasis skal tilsammen 32 klasser delta.

Det er stas å tenke på at vi er en av dem. Elleville lese- og kritikerdager venter våre ferske ungdomsskoleelever som hopper i det og våger seg utpå i dette superkule prosjektet! Mer om U-prisen kan du lese her: Uprisen - Norges eneste rene ungdomsbokpris - Uprisen

Høsting

Skolen er veldig glad for det fine samarbeidet vi har både med Holt Læringstun og Nordgård. Vår og høst er viktige årstider for læring om planter og dyr. For tiden har 6. klasse botanikkperiode.

Denne uken var 2. og 3. klasse på Holt for å høste det de hadde sådd før sommeren. Noe av resultatet kan dere se i billedgalleri nederst på siden. Elevene var også med på å lage suppe av det de hadde høstet.

Allerede 15. september skal en klasse på besøke til Nordgård. Høsten er en fin tid for mange spennende uteaktiviteter.