Foreldrehåndboka / Ukemeldinger

Uke 37 / 2019

Skolesangen spilles inn i Kysten studio

Da skolen feiret 30-årsjubileum sist skoleår laget elever og lærere en skolesang. Både for å feire oss selv og for å markere at steinerskolene i verden feirer 100 år i år har skolen nå booket tid i Kysten studio på Tvibit. Dyktige musikere og teknikere venter på oss. Dette blir gøy!

Kontrollrom total

Onsdag kommende uke (18/9) går skolen i studio. I tillegg til å spille inn sangen ønsker vi å lage en video som viser litt fra innspillingen og mye annet fra skolehverdagen vår. Vi tar med 100-års jubileumsplakater i studio og ønsker at denne videoen blir en del av 100-årsjubileet. Eget samtykke for deltakelse på denne videoen blir sendt ut på Transponder. Vi gleder oss!

Det foregår en rekke jubileumsmarkeringer rundt omkring i landet i år. Den 21. september er det en stor festforestilling i Oslo konserthus som noen av våre ansatte gleder seg til å besøke.

Dersom noen vil lese mer om hvordan 100-årsjubileet markeres rundt omkring i verden kan dere finne mer info om dette her.

Mikaeliuken nærmer seg

Vi vet at ikke alt kan øves inne i et klasserom. Mikaeliuken er et godt eksempel på det. I tillegg til at dette er en uke som markerer overgangen fra en årstid til en annen, er det en uke som setter fokus på mot. Hva betyr det å være modig, alene eller sammen? Hvordan kan man øve opp sitt mot, utholdenhet og vilje? Gjennom historier, skuespill og øvelser møter elevene disse spørsmålene og får utfordret sin egen opplevelse av mot.

Det vil komme detaljert info om de ulike dagene, men her er noen stikkord om uka:

  • Onsdag 25/9: Turdag. Trinnene går på ulike fjellturer.
  • Torsdag 26/9: Dragelek i Bak-Olsen og høstsuppe.
  • Fredag 27/9: Salfest og motsøvelser på alle trinn

Til torsdagens høstsuppe ønsker vi at

  • Alle elever tar med kuttede grønnsaker til torsdagen. Nærmere info kommer.
  • At klassekontaktene finner en familie i hver klasse som kan bake et sverdbrød. Kan være greit å fordele allerede nå.
  • 2. - 5. klasse er riddere under drageleken. Noen som trenger å sy/låne/finne frem kapper?

Årets høstmarked

Det er tradisjon av foreldreforeningen arrangerer et høstmarked i etterkant av skolens mikaeliuke. FF har sendt følgende tekst:

Husk Høstmarkedet på Steinerskolen lørdag 28. september kl. 12 - 15, som en koselig og sosial avslutning på Mikaeliuka. 7. og 9. klasse arrangerer, med blant annet Høstkafé og salg av biodynamiske grønnsaker fra Holt læringstun.

  • 1. klasse bidrar med rundstykker til den magiske "Høstsuppa" (laget av 9. klasse).
  • 2. - 6. klasse bidrar med 2 brød hver, til salg (evt. annen hjemmelaga produksjon, f.eks. syltetøy etc.)
  • 7. - 9. klasse lager kake til salgs i kafeen (eller liknende til salgs i kafeen)
  • 10. klasse bidrar med smurte rundstykker til kafeen

Julemarkedskomitéen

Neste møte blir fredag 20/9. En herlig gjeng som er full av entusiasme, dedikasjon og pågangsmot, DET er bra! Vi gleder oss til å stable årets julemarked på benene. Snart sender vi ut julemarkedshefte, oppgave-oversikt og info om juleverksteder.

Er du ny på skolen? Fortvil ikke, vi tar personlig kontakt med deg/dere og gir informasjon og svarer på spørsmål.

Er du en håndverkerspire (alt av håndarbeid/håndverk) som kan bidra med verksted for foreldre og foresatte til produksjon av varer til julemarkedet, så si ifra til din julemarkedsrepresentant.

Er du spesielt dyktig på noe underholdning (musikk, dans, sang) eller kan du undervise i noe som kan være populært for barnefamilier, og har du lyst å bidra på årets marked som alternativ til å ta en vakt den helgen, la JMK høre snarest mulig.

Lærerne studerer videre

Etterutdanningen i steinerpedagogikk som deler av kollegiet startet opp med i fjor fortsetter også gjennom dette skoleåret. Etterutdanningen styrker vårt pedagogiske tilbud og er viktig for skolen.

Sist uke hadde studentene et par studiedager. I tillegg til teori, arbeidet lærerne denne gangen med hvordan å bruke malingen aktivt inn i undervisningen.

Det vil være 1 slik studiesamling til før jul og 2 etter jul. De gangene studiedager faller på undervisningsdager, vil de som ikke studerer og vikarer ivareta elevene.

I billedgalleriet nederst kan dere se flere bilder fra samlingen.

Diverse