ALLMØTE PÅ STEINERSKOLEN I TROMSØ 28/10 2021

Foreldreforeningen inviterer alle foresatte og ansatte til et fellesmøte i Annekset, torsdag 28. oktober kl. 18.00 - 20.00. Programmet vil blant annet inneholde siste nytt fra skoleledelsen, skolestyret og foreldreforeningen. Det blir også et spennende foredrag med Edgar Nøkland, barnevernspedagog ved BUP Tromsø. Det kommer et mer detaljert program i neste ukemelding, men hold av kvelden! 9/10. klasse stiller med barnepass og salg/servering av mat og påmelding for dette kommer i neste uke.

Allmøtet er en fin anledning å bli bedre kjent med organiseringen av skolen og hvordan hver enkelt kan være med å påvirke utviklingen av skolen vår. Velkommen skal dere være!

Hilsen foreldreforeningen

ARBEIDSLIVSFAG: Elevbedrifter

"GEE-drikk"

God jul! Vi fra elevbedriften «GEE DRIKK» har tenkt å produsere og selge og brus på Julemarkedet. Vi ønsker å selge til pre-teens som trenger litt mer energi.

Vi har søkt om lån hos Siv, daglig leder, men for at hun kan støtte med finansiering, må vi selge 15 L (halvparten) til Foreldreforeningen FØR vi har lager det.

Mvh Ellaspesiella

Vi syr!

Vi syr ting til skolens julemarked. Noen syr handlenett og andre syr scrunchies.

Vi har fått restestoff fra foreldre på skolen og kjøpt strikk i byen. Vi skal også lage hårstrikker med stoffknapper.

Vi vet ennå ikke hva varene blir å koste.

Mvh Sygjengen

ADVARSEL: Barn bør ikke se "Squid Game"!

Denne nye tv-serien på Netflix er blitt svært populær blant barn og unge i Norge, selv om den har 16- års aldersgrense. I Sør-Korea, seriens opprinnelsesland, er aldersgrensen satt til 19 år. Squid Game-serien på Netflix er upassende for barn! Det er viktig at vi voksne gjør det vi kan for å begrense risikoen for at barna får mareritt av seriens massakre, trusler og mord.

Sosiale medier sprer klipp fra serien, så det er vanskelig å unngå den helt. Når alle snakker om serien, blir barn fristet til å se den. Barna ser disse klippene og blir inspirert av det, de snakker om det og tar det inn i leken i skolegården. Vi ser allerede på skolen vår at barn helt ned i 1. klasse og 2. klasse er begynt å bli opptatt av dette. Nå har Squid Game-fenomenet også spredd seg til Roblox, som svært mange norske barn benytter. Inne i Roblox er det spill som egentlig ikke er ment for mindre barn, men som spilles av barn helt ned i 5-6 års alderen. Spill som er tilnærmet Squid Game, i Roblox-versjon.

Dette kan alle foreldre starte med:
  • Spør hva barnet har opplevd digitalt de siste dagene, uten å nevne Squid Game.
  • Samtal med barnet dersom det har sett noe skremmende, for eksempel Squid Game.
  • Lag husregler, sammen med barnet, for hvilke aldersgrenser som skal følges
  • Bruk Netflix i barnemodus

Veien videre er avhengig av alder på barnet og om det har tilgang på sosiale medier eller åpen profil på Netflix:

Barn som har telefon, tilgang til sosiale medier og Netflix:

  • Hvis Squid Game-serien allerede er kjent blant barnet og vennene, hør hva de har sett fra serien i sosiale medier.
  • Fortell at Squid Game er en serie som veldig mange ser, men at den ikke er laget for barn, og at barn kan ta skade av å se den fordi den inneholder ekstra fæl vold.
  • Gå gjennom appene sammen med barnet og benytt foreldreinnstillingene, for appene kan vise skremmende innslag.

Kilde: Barnevakten.no