Foreldrehåndboka / Ukemeldinger

Uke 42, 43 og 44 / 2020

Juleverksted

JM komiteen arrangerer juleverksted på skolen i forkant av julemarkedet. Her kan du komme og lage noen eller alle dine produkter til julemarkedet/nettbutikken under veiledning av andre foreldre med erfaring.

Det er veldig koselig og foreldreforeningen betaler størsteparten av materialer i tillegg til barnepass ved behov. Vi har planlagt verksteder søndag 8.11.2020, kl. 11-15. For 2020 tar vi en egenandel på 50kr pr familie som deltar.

Vi lager bivoksmatpapir og tennbriketter og har syverksted med hårstrikk og luftballongballer. Påmeldingsfrist er 4.11.2020 så vi rekker å kjøpe materialer. Gi beskjed til Sarah Schipschack (sarah@vitakuben.net) hvilken verksted du vil være med på og om du trenger barnepass.

Julemarked

Årets julemarked blir annerledes fra tidligere år på grunn av situasjonen rundt COVID-19. Årets arrangement er todelt – vi har julemarked på Steinerskolen, og nettbutikk.

Julemarked på Steinerskolen - Vi arrangerer en mindre markering ute i Steinerskolen der vi har fokus på hyggelig sammenkomst primært til familiene som er tilknyttet skolen. Vi håper at vi kan ha kafe i 1. klasseområdet, der vi selger kaffe og kaker i porsjonspakninger fra vinduet på Fritids. Det vil være sitteplasser ute. Vi har bål med sang og fiskekrok, og så kommer selvfølgelig julenissen innom og ønsker god jul til alle.

Nettbutikk – Mesteparten av årets salg vil foregå på nett. Her selger vi hjemmelagede produkter og delikatesser laget av foreldrene, og stein og krystaller. Det er ønskelig med hjemmelagede produkter som egner seg til nettsalg, altså produkter som man ikke trenger å prøve på. I år kan det være lurt å komme på juleverkstedene og lage sine produkter der. Det vil også være mulig å produsere ikke-materielle produkter til nettbutikk, f.eks. «sang på døren». Nettbutikk vil være åpen hele november og kanskje til og med til jul. Det planlegges også en julekalender på Facebook, der vi har korte filmsnutt blant annet om hvordan man lager produktene vi selger, oppskrifter og tips om aktiviteter man kan gjøre sammen med barna.

Mer info rundt årets julemarked kommer snart!

God helg og halloweenfeiring ønsker Julemarkedskomiteen.

Snølek

Der kom snøen. Det var ikke vanskelig å få ungene ut i friminuttene i dag og akebrettene kunne endelig brukes ordentlig. Ungene koste seg med å lage borger og snøfigurer. Den første snøen er alltid spennende for ungene og flere klasser har vært ekstra mye ute i dag.

Småtrinnet og mellomtrinnet har hvert sitt snøballområde som det også er mulig å kaste snøball på - for de som vil det.

En annerledes lyktefest

Det blir dessverre ikke en tradisjonell lyktefest i skogen i år. Onsdag 11. november vil klassene på småtrinnet ha en lyktefest i skoletiden. Det blir en markering på tur, med stort bål, eventyrforteller og så avslutter elevene med å gå rundt Sør-Tromsøya sykehjem med sine lykter og synge for de eldre.

Referat fra Allmøte

Her kan dere lese Referat Allmøte 15102020

Mange familier tenker mye på hvordan man best kan forholde seg til sosiale medier og nettvett. Nettsidene til Medietilsynet har mange gode ressurser på dette. Spesielt interessant er samlesiden "Barn og medier."