Foreldrehåndboka / Ukemeldinger

Uke 5 og 6 / 2020

Hele sist uke var en en uke med samiske tema. Noen klasser arbeidet med samisk håndverk, mens andre ble bedre kjent med samisk historie eller musikk.

5324 CEFE 70 AA 493 A 908 B 052 B1136 D0 CD

Samisk uke

I år valgte skolen å feire samefolkets dag en dag på forskudd slik at klassene ikke skulle miste sin gym- og svømmeundervisingen. Onsdag 5. februar var det derfor stor fest og aktiviteter for alle klasser på skolen.

Etter festen i salen ble elevene delt i grupper på tvers av klassene. De eldste elevene var gruppeledere og ledet gruppen gjennom quiz, maling/tegning, fletting, tørrfiskbanking, mønster i doudji og samiske lys. Alle fikk i tillegg høre samiske historier mens de spiste Bidos (kjøttsuppe med reinsdyrkjøtt.)

Det ble en kjempeflott dag for både de store og de små elevene. Det er veldig fint for elevene å møtes på tvers av klassene og det var fint å høre hvordan både elever og lærere gikk rundt og sang (joiket) i gangene.

Takk til alle som tok på seg samiske farger og klesplagg denne dagen eller på andre måter bidro til en innholdsrik og fin markering.

Zoologi 5. klasse

I arbeid med dyrenes verden har 5. klasse modellert i leire, lånt bøker på biblioteket, skrevet egne tekster, tegnet og malt. Den siste uken arbeidet klassen med en særoppgave om et dyr de var spesielt interessert i.

I galleriet under kan dere se noen av dyrene de har arbeidet med.

Smittevern

Skolen er inne i en periode med mye sykdom både blant barn og voksne. Dersom alle gjør litt ekstra kan vi demme opp mot mengden smitte.

Skolen passer på å vaske ekstra på alle dørhåndtak og andre utsatte steder. Lærerne har fokus på at alle barna kjenner til håndhygiene, alltid vasker hender før matstund, host inn i "albuehulen" og ikke dele på mat/drikkeflasker. Dere foreldre kan bidra på samme måte og passe på at barna er friske før de kommer på skolen etter dager med sykdom.

Folkehelseinstituttet skriver: Sammensatte tiltak med opplæring, skjerpet håndhygiene, skjerpede rutiner for vasking m.m. gir effekt. Se link om du vil lese mer https://www.fhi.no/publ/2015/smittevern-i-barnehager-effekt-av-handhygiene-opplaring-og-fysiske-tiltak/