Kjære familier, lærere, og venner!

Gleden til å holde vårt tradisjonelle julemarked var stor i høst og julemarkedskomiteen var i full gang med å planlegge kjente og kjære aktiviteter. Dessverre sa vi oss nødt til å avlyse arrangementet på skolen og på bare litt over to uker ble det istedenfor organisert nettbutikk og julekalender på Facebook igjen. Nettbutikken stengte 3. advent etter kjempebra omsetning men vi har vært så heldig at vi har fått mulighet til å fortsette salg av hjemmelagde produkter i samarbeid med Tromsø juleby. Lørdag 18. og søndag 19. desember skal elever fra 9. og 10. klasse står med salgsbod på havneterminalen. Stikk gjerne innom og tipps andre om en hyggelig sjanse til siste biten av julehandelen.

Tusen takk til alle foreldrene som har skaffet premier og solgtelodd og som har laget produkter og godteri til nettbutikken. Hvert år imponerer kreativiteten og kvaliteten! Så vill vi gjerne beklager at ikke alle produkter fant veien til nettbutikken. Det er nesten 100 familier ved Steinerskolen og Steinerbarnehagen i Tromsø og logistikken rundt ett nettbutikk der alle disse skal involveres er utfordrende. Ikke alt gikk etter planen i år.

Tusen hjertelig takk til alle dere som har fotografert, lagt ut i nettbutikken, pakket bestillinger og levert ut og dere som har laget innlegg til julekalenderen på Facebook som har blitt kjempepopulært!

Tusen takk også til alle sponsorene, fra Kulturhuset, TIFF, og Scandic til Helmersen og mange flere som stilte med premier til loddsalget og til Kunstforeningen for at vi fikk bruke lokalene hos dere igjen.

Også i år går største takket til julemarkedskomiteen. Mye var allerede i boks til det tradisjonelle julemarkedet på skolen når vi måtte hive oss rundt og kjøre digitalt igjen. Det var mye å sette seg inn i på veldig kort varsel og dere har alle gjort en helt fantastisk jobb med å få dette til!

God ferie og riktig god jul alle sammen!

Hilsen, Ulrike

(leder av julemarkedskomiteen)

Har du det vanskelig?

Her kan du få hjelp:

Julen er en fin tid for mange, men for noen kan det være en vanskelig tid.

Er du i en vanskelig situasjon? Eller kjenner du noen som er i en vanskelig situasjon? Trenger du noen å snakke med?

Under her finner du en oversikt over ulike lavterskel hjelpetjenester du kan kontakte på telefon, chat, melding eller epost. De er gratis, og du kan være anonym. Det er viktig at også barn og unge får informasjon om disse så de vet hvor de kan henvende seg om de trenger hjelp:

Akutt behov for hjelp? Dersom man er i fare eller frykter at et barn er i fare skal man ringe politiet på 112.

Trenger du kontakt med barnevernet eller krisesenteret i kommunen?

I vår kommune treffer du de her:

Telefon barnevernsvakta: 95 19 52 40

Telefon Krisesenteret: 77 61 10 60

Hos barnevernet kan du også henvende deg anonymt, og få råd hvis du er bekymret for et barn. Et krisesenter er en plass hele eller deler av familien kan komme dersom det ikke lenger er trygt å være hjemme. Dersom man er syk eller skadet kan man ringe legevakt (116 117). Ved alvorlig skade eller sykdom som krever behandling med en gang skal man ringe ambulansen på 113.

Oversikt over lavterskeltilbud for barn og unge.